Cronmari Vinblogg

Cronmari Vinblogg

Vin i allmänhet och synnerhet

Lite om mina upplevelser och tyckanden om diverse viner, vinprovningar, vinresor, vinkurser och annat av vinligt intresse.

Bordeaux

Vin och resorPosted by Marianne Tue, July 13, 2010 19:52:26

Så har vi då tittat lite, med betoning på lite, på Bordeaux. Det vi gjort är att boka in oss på en guidad tur till Graves, med provning av dels sött vitt och dels torrt vitt och rött - på två olika vingårdar. Det blir på Fredag. Vi bokade också hotellrum på Royal Médoc, myclet centralt och bra.

Sen åkte vi hem igen- via St Emillion! Lite lik Sancerre, men finare och mer påkostad. Generellt verkar denna del av Frankrike betydligt rikare än området rundt Chablis och Sancerre. Vi tittade som hastigast in i en vinbutik också.

Också detta en klassisk vy av typen Google Earth.

Druvorna har inte kommit så långt i sitt 100 dagars liv.

Den uppmärksamme kan se att det är något skumt med druvklasen till vänster. För kännedom är det Merlot druvor.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Tommy Wed, July 14, 2010 21:32:02

Ni verkar ju ha det hur trevligt som helst, mycket vin, mycket mat, blir inte bättre än så! Jag och Alexandra är i skrivande stund på en uteservering i Kalmar. Sedan tidigare har vi avverkat ett besök i Eskilstuna, Norrköping och Västervik, imorgon bär det av till Ronneby.

Posted by Marianne Wed, July 14, 2010 18:10:24

Ja, alltid lurar man nå´n, med att använda de rätta uttrycken....:-)

Och kunskap har ju alltid vägt lätt, så även om vin. Och alkoholen finns ju där och smaken är ju det som ska vara bra.... så vi är helt eniga i detta om vin.

Har idag hittat slottet som är som gjort för Susanne. Bild kommer på MMS.

Kramar

Posted by Fia Wed, July 14, 2010 14:24:27

Djävlars, vilka vinsnobbar ni har blivit!!! Själv köper jag alltid vin med skruvkork. Det går snabbare att öppna. Jord och druvsorter ger jag tusan i bara de smakar gott och innehåller alkohol är jag nöjd. Ha det bra och res runt ni på era vingårdar!!! Kram Fia