Cronmari Vinblogg

Cronmari Vinblogg

Vin i allmänhet och synnerhet

Lite om mina upplevelser och tyckanden om diverse viner, vinprovningar, vinresor, vinkurser och annat av vinligt intresse.

Färden går vidare mot Reims

Vin och resorPosted by Marianne Tue, July 20, 2010 22:59:23

Om man åker norrut i Médoc så kommer man till en landtunga - Verdon sur mer. Därifrån går en bilfärja över Gironde till den fantastiska idyllen Royan. Här finns allt som man känner igen från en badort, förutom restauranger och tingel-tangel affärer! Lite problematiskt när man är hungrig. Vår hotell - ett utmärkt strandhotell hade inge restaurang öppen, bara frukost. Efter en kvällspromenad fick vi i alla fall i oss lite fisk.

Här och här nedan , kommer en bild så småningom- servern jag loggat in på verkar inte vilja ladda uppnågra bilder!!!!!smiley

Därefter blev det ett hotell vid en stor rondell i utnaknten av östra St Nazair, på andra sidan Loirflodens mynning mot atlanten. Vi hade sett fram mot en skaldjursplatå och ett Muskadet sur Lie vin. Vinet fick vi fatt på - jätte gott- men platån hade man måst betsälla 2 dagar innan. Men vi blev mätta denna dag också.

Hotellet hade en bra pool och en bra restaurang och rummet alldeles utmärkt.

Sen drog vi upp till Versaille, för att se slottet. Det var minst 35 grader varmt i 2 dagar. Det är inte optimalt för att gå på guidade visningar. Vi beslöt oss för att ta några kort och sedan fortsätta mot Champagnedistriketet kring Reims. Vi har sett Frankrikes bönders fält i massor- stora, stora fält.

Reims: De håller på att gräva upp i stort sett hela stadens gator. Antingen anlägger man spårvägar, eller så rustar man de som finns. Gatuarbeten över allt. Det går nästan inte att komma fram till Champagnehusen!!!.smiley Men vi lyckades med lite kringående rörelser. Vi fick en mycket personlig visning i Champagnehuset Cazanova. Helt okänt för mig, men de var ganska nya som dels framställde egen champagne och dels hjälpte andra odlare. Slutförvaringen sker i Eperny. Bilder kommer....

Nu åker vi vidare mot Zell vid Mosel, och sedan fortätter vi hem via Travemünde. Utsikten att komma åt internet framöver är inte så ljusa så den som händelsvis läser får vänta till vi kommer hem för att se fler bilder och ev texter. Och som man säger, tack för visat intressesmiley

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Janne Wed, July 21, 2010 15:50:36

Kulans att Du skriver. Blir ju nåra upplevelser nästan som Ni hade Mazdan. Här e bara bra. Skjutsade faran till Alice 90 årskalas igår. Ida har gavelfönstret furstukvisten mm fått vit färg 28 gr varmt och mysigt Vi höres!

Posted by Helena Wed, July 21, 2010 12:23:48

Välkommna hem när ni kommer hem, ni verkar ha haft en underbart mysig resa=) kramar